Charlotte Pence, discurs la MPV 2021: „Trebuie să spunem adevărul despre efectul avortului asupra femeii și să fim alături de ea”

Discursul susținut de Charlotte Pence, fiica fostului Vicepreședinte al SUA, Mike Pence, la Marșul pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”:

Salutare tuturor! Sunt Charlotte Pence Bond și sunt fiica fostului Vicepreședinte Mike Pence.

Sunt foarte onorată și entuziasmată să fiu alături de voi, chiar dacă de departe și prin acest format online. Dar este foarte bine ca oamenii să se adune și să se încurajeze reciproc, chiar și de la distanță.

Pandemia a făcut ca anul care a trecut să fie unul dificil. Am trecut cu toții prin momente în care, la nivel profund am avut un sentiment al pierderii – este o realitate familiară pentru oricine.

Înțelegând aceasta, să ne adunăm astăzi pentru a continua să vorbim despre viață și a duce mai departe mesajul pro-viață în locul culturii avortului, care ne-a invadat lumea și produce multă durere.

Știu că mulți dintre voi aveți o relație personală cu tragedia avortului și că știți că aceasta poate afecta multe aspecte ale vieții.

Sper ca astfel de evenimente să vă încurajeze, la fel ca și mesajul meu.

Nu sunteți singuri, sunt atât de mulți alături de voi – din întreaga lume!

Avortul este traumă. Societatea pro-avort în care trăim încearcă să convingă femeile că nu este.

Îl găsim în cărți, în filme, în întreaga lume. De aceea, este important să vorbim împotriva culturii avortului, să adăugăm altă perspectivă, o narațiune diferită, pe care foarte mulți vor să o audă: să le amintim oamenilor că avortul este o experiență traumatică și că de fapt rănește femeile.

Trebuie să spunem adevărul despre efectul avortului asupra femeii și să fim alături de ea, pentru a-i arăta că există o cale mai bună.

Societatea de azi celebrează avortul și o privează pe femeie de posibilitatea de a-și împărtăși experiențele negative și de a găsi căi pentru vindecare.

Dar adesea organizațiile care dezvăluie adevărul despre inimile frânte ale femeilor cale fac avort le arată femeilor că sunt și alternative – iar acest lucru este foarte important.

Fiecare dintre voi se alătură efortului de a spune adevărul despre avort și de a fi alături de cei care au reală nevoie de ajutorul nostru.

Tatăl meu, fostul Vicepreședinte al SUA, Mike Pence, mi-a arătat dintotdeauna cât de important este să apărăm drepturile copiilor nenăscuți.

Când mă gândesc la trăirea mesajului pro-viață, îmi vine în minte un moment din campania din 2016, după ce tata a fost ales să fie coechipierul lui Trump și să candideze pentru postul de vicepreședinte.

L-am ajutat să-și prezinte argumentele pentru dezbaterea între candidații la vicepreședinția SUA. Și l-am ajutat să se pregătească pentru dezbatere.

Când te pregătești pentru o dezbatere la un asemenea nivel, organizezi mai multe sesiuni, în care te porți ca și cum ai fi acolo.

A făcut toate aceste lucruri și a învățat să răspundă la întrebări. Una dintre cele mai grele avea să fie întrebarea despre avort: De ce ești pro-viață? Femeia nu ar trebui să aibă dreptul de a alege? Este corpul ei și alegerea ei.

Poate voi sunteți familiarizați cu argumentele, dar eu mi-am dorit ca tata să exerseze răspunsurile. Astfel că am recapitulat și răspunsurile la acest tip de întrebări.

La început, răspunsurile sale erau mai bazate pe fapte, pe statistici. Știam că lui ii pasă mult de oameni. Are foarte multă compasiune pentru oameni aflați în diverse situații și știam că raționamentele lui nu se bazează pe prejudecăți.

Motivația sa vine din dragoste pentru copil, pentru mamă și pentru comunitățile afectate de avort.

Îmi aduc aminte că, în timp ce exersam răspunsurile, i-am amintit să vorbească din inimă: „Vorbește cu inima când răspunzi la aceste întrebări!”

Și, când a intrat în dezbaterea reală, a citat dintr-un discurs al Maicii Tereza la Micul Dejun Național de Rugăciune din 1994. Ea a numit atunci avortul cel mai mare distrugător al păcii, pentru că este un război dus împotriva copilului, o ucidere directă a unui copil nevinovat.

Tata a oferit un argument puternic: o societate este judecată după cum se poartă cu cei mai vulnerabili membri ai ei – vârstnicii, infirmii, persoanele cu dizabilități și copiii nenăscuți.

Cred că atunci când a vorbit cu atâta bunătate și înțelegere, a făcut-o într-un fel care poate schimba inimi.

Și voi aveți această putere. Așadar, nu uitați să aveți mereu un mesaj de compasiune, dar și o mărturie despre adevăr.

Este necesar să vorbim pentru cei care nu se pot exprima, deoarece copiii nenăscuți nu pot vorbi pentru ei înșiși. Dar să facem aceasta cu bunătate.

Pentru mine este foarte încurajator să știu că sunt oameni ca voi în toată lumea, care fac în fiecare zi asta. Nu uitați că ceea ce faceți este important.

Poate că aveți doar o voce, dar aceasta se aude foarte-foarte tare și se adaugă la toate celelalte voci.

Știu că uneori vă simțiți singuri, dar sper că evenimente precum Marșul pentru viață vă amintesc că există atât de mulți oameni care vă susțin și care și ei se luptă pentru drepturile copiilor nenăscuți alături de voi!

Eu vă ovaționez și sunt foarte mândră să fac parte din această mișcare alături de voi, cei care lucrați sa fiți siguri ca avortul să nu mai fie celebrat în societatea și lumea noastră.

Vă mulțumesc foarte mult!

Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului.

Tags: , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns