Marșul pentru viață în lume / Revista „Pentru viață” nr. 10 – Primăvară 2021

Dintre sutele de marșuri pentru viață locale, cel mai important Marș pentru viață din SUA este cel de la Washington. Marșul pentru viață 2021 Washington a avut loc, fizic și online, în 21 ianuarie. A fost a 48-a ediție a MPV Washington!

Tema din acest an a fost „Together Strong: Life Unites” – „Puternici împreună. Viața unește”.

Jeanne Mancini, Președintele Marșului pentru viață Washington:

Maica Teresa spunea: „Tu poți face ceea ce nu pot face eu, eu pot face ceea ce nu poți face tu, iar împreună putem face lucruri mărețe”. Așa cum o spune și tema marșului nostru din acest an, fiecare dintre noi are o contribuție esențială și de neînlocuit în lupta pentru viață. Este mare nevoie de fiecare dintre voi. De aceea, vă rog să vă alăturați, pentru a deveni mai puternici împreună, fiindcă viața ne unește.

Donald Trump, fost Președinte al Statelor Unite, la proclamarea zilei de 22 ianuarie 2021 ca Ziua Națională pentru Sanctitatea Vieții Umane:

Fiecare viață umană este un dar pentru lume. Fiecare persoană, fie ea născută sau nenăscută, tânără sau vârstnică, sănătoasă sau bolnavă, este făcută după chipul sfânt al lui Dumnezeu. Atotputernicul Creator oferă talente unice și vise frumoase pentru fiecare și are un plan măreț pentru fiecare persoană.

Chem poporul american să continue să aibă grijă de femeile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și să sprijine adopția și asistența maternală în mod mai concret, pentru ca fiecare copil să se poată bucura de un cămin iubitor.

Și mai cer fiecărui cetățean al măreței noastre națiuni să asculte liniștea care s-a lăsat prin absența unei întregi generații pierdute și apoi să-și ridice glasul pentru toți cei afectați de avort – știuți și neștiuți.

Kat Cammack, membră a Congresului SUA:

Integritatea cu care ați ales să apărați acest segment de populație este adesea impopulară în ochii celor din jur. Dar nu vă pierdeți credința.

Când mama mea era însărcinată cu mine, medicii i-au spus că a avut un accident vascular cerebral cu sora mea și că nu va mai putea avea copii. Așadar, când a aflat că este însărcinată, medicii au sfătuit-o să mă avorteze. Bunica mea a sfătuit-o – a implorat-o și a insistat cu argumente – să mă avorteze. Mama a spus că nu. Așadar, când i s-a oferit să aleagă, mama a ales viața și de aceea sunt pro-viață.

Ben Watson, star NFL:

Construirea unei culturi a vieții nu depinde de cât de mulți ne adunăm într-un loc, ci dimpotrivă. Începe la fiecare acasă, de acolo iradiază în bisericile noastre, la locul de muncă și influențează comunitățile în care trăim. Iar aceasta are apoi impact asupra întregii națiuni.

Chris Smith, membru al Congresului SUA:

Cândva, viitoarele generații americane vor privi înapoi și se vor întreba de ce și cum o societate care se mândrea cu realizările în privința drepturilor omului și empatia ei a putut favoriza pierderea atâtor bebeluși lipsiți de apărare.

Lila Rose, Președinte Live Action:

Victoriile noastre în plan politic vor fi doar pe termen scurt dacă nu se vor nutri din schimbări profunde în plan cultural.

Paris: 5.000 de oameni în piața Trocadero + 15.000 online

Varșovia: 5.000 de persoane, la a cincisprezecea ediție a Marșului pentru Viață și Familie

Tags:

No comments yet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?